Silinen Rehber Nasıl Geri Getirilir?

Silinen-rehber-nasıl-geri-getirilir

Akıllı telefonlarda, hatalı işlemler nedeniyle tüm rehberimizi silebiliyoruz. Bu hatalar rehberimizin tamamını veya rehberden bir numarayı silmemize neden olabilir. Ama telaş yapmanızı gerektirecek bir durum yok çünkü rehberimizi kolayca geri getirebiliriz. Google Kişiler özelliği ile istediğiniz zaman yükleyebilirsiniz. Ve bunun yanında verilen birçok özelliği de kullanabilirsiniz.

Unutmayın: Senkronizasyon çift taraflı yapılır. Mobil cihazınızdan sildiğiniz kişiler Google Hesabınızdanda silinir. Bir kişiyi yanlışlıkla silerseniz, sildiğiniz tarihten itibaren 30 gün içinde bu kişinin bilgilerini kurtarabilirsiniz.

  • Google kişiler hesabımıza yani Google Contact‘a giriş yapıyoruz.
  • Sol menüde yer alan “Kişileri geri yükle” seçeneğine tıklıyoruz.
  • Kişileri geri yüklemek için istediğiniz zaman aralığını seçebilirsiniz. Özel seçeneği ile belirli bir tarih aralığını kullanabilirsiniz.
  • Son 30 gün içindeki herhangi bir duruma geri yükleyerek silinmiş kişileri kurtarabilirsiniz.
  • Son olarak Geri yükle seçeneği ile işlemi başlatıyoruz.

İşlemden tamamlandıktan sonra silinmiş olan Kişiler’i geri kurtarmış olacaksınız. Yalnız unutmayın bu yöntemin işe yarayabilmesi için cihazınızın Kişiler hesabı Google hesabınız ile senkronize çalışması gerekiyor. Eğer farklı bir servisin yedekleme hizmetini kullanıyorsanız Google’daki gibi bir menü bulabilirsiniz. Kişilerinizi güvenle saklamak ve kolayca kurtarmak için Google Kişiler özelliğini kullanmanızı öneririm. Yaşadığınız sorunları yorumdan bildirebilirsiniz.

One thought on “Silinen Rehber Nasıl Geri Getirilir?

  1. merhaba, benimde rehberim de kimse gözükmüyordu fakat arama yerine numarayı yazınca ismi otomatikman çıkıyordu. nasıl olduğunu bende anlamadım ve bulamadım bir yerde bende isimleri yeniden kaydetmek zorunda kaldım.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir