Google Chrome Otomatik Doldurma Özelliği Nasıl Kapatılır?

google-chrome

Google Chrome otomatik olarak verilerinizi doldurur. Yani daha önceden kullanıcı adı ve şifre ile giriş yaptığınız, bilgilerinizi kaydettiğiniz sitelere tekrar girdiğiniz zaman o bilgiler Chrome tarafından hatırlandığı için otomatik olarak doldurulur. Çoğu insanın işini kolaylaştıran bu özelliği bazı kullanıcılar beğenmiyor. Bu düşüncede olan kullanıcılar için Google bu özelliği devre dışı bırakacak bir seçenek koymuş. Yazımda ise bu seçeneği nasıl kullanacağımızı anlatacağım.

  • Google Chrome’un sağ üst köşede yer alan üç kalın çizgiden oluşan simgeye tıkladığınız zaman tüm ayarları yapabileceğimiz bir menü açılıyor.
  • Bu menüden Ayarlar’a tıkladığınız zaman en altta Gelişmiş ayarları göster seçeneğini tıklayın.
  • Daha sonra şifreler ve formlar seçeneğini göreceksiniz. O seçeneğene tıkladığınız zaman aşağıdaki gibi bir görüntü ile karşılacaksınız.
  • chrome-otomatik-doldurma
  • “Web formlarını tek bir tıklamayla doldurmak için Otomatik Doldur özelliğini etkinleştir.” seçeneğinin yanındaki tiki kaldırdığınız zaman otomatik doldurma özelliği devre dışı kalacaktır.

8 thoughts on “Google Chrome Otomatik Doldurma Özelliği Nasıl Kapatılır?

  1. Nasil yapacagimi bir cok kisiye sordum ama sonunda buldum. Bazi ozel bilgileri silmem gerekiyordu tesekkurler.

  2. Bu kadar basit bir şeyi ortalama 2 saattir aradığım için bir an kendimden utanmadım değil.. Teşekkürler sonunda cevabı buldum bayağı sinir etmişti

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir